Winkelwagen (0)
Uw winkelwagen
Bevat nog geen producten.
Favorieten (0)
Uw favorieten
Bevat nog geen producten.



Categoriƫn


Waarom vorqq?
High teas en wijnproeverijen

Maaltijdservice aan huis

Lunch op uw bedrijf

Catering op maat!

Geschenkpakketten


 

07 / feb

Vanaf vandaag zal ik ook regelmatig recepten met jullie delen die ik tegenkom of zelf gebruik.

Mensen vragen mij regelmatig waar ik inspiratie vandaan haal. Ik zoek ook gewoon recepten op internet, let goed op als ik in een restaurant eet en volg meerdere kookblogs. Het recept van vandaag heeft mijn lieve vriendin Nienke vaak voor ons gemaakt in Italië op vakantie. Ik heb dan ook fijne herinneringen hieraan, en als ik de saus ruik, ruik ik Italië. Eigenlijk is de saus heel gemakkelijk te maken, en zeker als je kant-en-klare pesto gebruikt, is het in ongeveer 20 minuten klaar. En hij is heel lekker! 

Pasta ‘a la Nien’

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gram kippendij
2 potjes rode pesto - ca 300 gram totaal of maak zelf het recept (zie onderaan)
2 bakjes crème fraiche a 200 ml
2 grote rode uien
1 bakje cherrytomaatjes ca 250 gram
Scheutje olijfolie om te bakken en een beetje olijfolie voor de pasta
Handje pijnboompitjes ter garnering
Eventueel geraspte kaas
400 gram pasta naar keuze (ik gebruik vaak penne)

Zet een pan met ruim water op voor de pasta. Voeg flink wat zout toe aan de pan. Ik heb geleerd dat je pasta moet koken in water 'zo zout als de zee'. En dat is ook echt het lekkerste. Het meeste zout spoelt natuurlijk door de gootsteen bij het afgieten, maar de smaak trekt er wel degelijk in.
Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking.

Snij de kip in kleine reepjes of blokjes. Ik gebruik eigenlijk altijd kippendij. Aan de kippendij zitten meer 'oneffenheidjes' dan aan kipfilet, maar door de vetjes die tussen de kip zitten blijft het vlees veel malser en minder droog dan kipfilet. Mocht je kipfilet toch lekkerder vinden kan je dat natuurlijk ook gebruiken.

Maak de uien schoon en snij in dunne halve ringen.

Zet een bakpan op hoog vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Kruid de kip met peper en een beetje zout. Als de olie goed heet is voeg je de kip toe. Schroei dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur iets lager. Mocht er veel vocht van de kip afkomen giet dat dan tussendoor af. Na ongeveer 5 minuten voeg je de rode ui toe. Laat deze een paar minuten meebakken tot de ui zacht en glazig is.

Dan roer je de crème fraiche door het kipmengsel in de pan en laat dit op laag vuur verwarmen. Zodra de crème fraiche warm is doe je ook de potjes rode pesto er doorheen. Verwarm het geheel goed door. De saus is nu klaar.

Halveer de cherrytomaatjes.

Als de pasta klaar is giet je deze af en voeg een scheutje olijfolie toe om de pasta soepel te houden en te zorgen dat deze niet gaat plakken.

De pastasaus roer je door de pasta (of andersom). In de pan verdeel je de halve cherrytomaatjes door de saus. Verwarm het geheel nog even goed en dan kan je opscheppen.

Verdeel naar smaak nog wat geraspte kaas en pijnboompitjes over je bord.

Eet smakelijk!!

 

Rode Pesto
Hieronder nog het recept voor de eigengemaakte rode pesto. Het is niet ingewikkeld en echt wel veel lekkerder, vind ik. Maar je hebt er ook best wat ingrediënten voor nodig, dus als je voor gemak gaat is een potje een prima alternatief.

Ingrediënten voor ca 300 gram:

Je kan makkelijk een grotere hoeveelheid in één keer maken. Het is afgedekt zeker een week te bewaren en heerlijk op een toastje, stokbroodje of op een wrap met gerookte kip bijvoorbeeld. Je kan de pesto ook invriezen.

3 el pijnboompitjes
3 teentjes knoflook
250 gram zongedroogde tomaatjes
grote hand verse basilicum
30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
ca 100 ml olijfolie

Je hebt een keukenmachine of een staafmixer nodig.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur, rooster de pijnboompitjes hier kort in (geen olijfolie toevoegen). Zodra ze een kleurtje krijgen zijn ze prima. Blijf erbij staan, want je hoeft maar heel even weg te lopen en ze zijn zwart.

Maak de teentjes knoflook schoon. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een kom. Draai het tot een gladde dikke mousse. Voeg ongeveer de helft van de olijfolie toe en draai de keukenmachine weer tot de olie is opgenomen. Voeg nu langzaamaan de rest bij, kijk goed tussendoor wanneer je de substantie dun genoeg vindt. Niet alle olijfolie hoeft erin.

Is de pesto nog te dik na toevoeging van alle olie? Dan kan je nog een beetje extra olie toevoegen.

Volg verder het recept van de pasta.